search

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ SCRAMBLED EGGS

Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές για scrambled eggs. Έχω κάνει ό,τι συνταγή υπάρχει στο internet και ό,τι έχει προτείνει celebrity chef, από τον Jamie Oliver μέχρι τον Gordon Ramsay.

 


View this post on Instagram

Πως να φτιάξεις τα πιο τέλεια scrambled eggs ???? για το πρωινό σου! Τώρα στο coolartisan.gr Κάνε swipe up στα stories μου για να δεις τη συνταγή ❤️/ How to make the most amazing scrambled eggs for breakfast – now on coolartisan.gr Swipe up in my stories to get the recipe (both in Greek ???????? and English ????????) . . . . pic by @photobird95 . #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #blogger #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #bareaders #homecooked #buzzfeast #homecooking #beautifulcuisines #foodblogfeed

A post shared by Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) on


Έχω καταλήξει πως ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει αυτή τη βελούδινη υφή που χαρακτηρίζει τα scrambled δεν είναι άλλος από το μπεν μαρί. Το ζεστό μπεν μαρί, που κάνουμε και για να λιώσουμε την κουβερτούρα, βάζοντας ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Παρακάτω θα βρεις τα τις αναλογίες υλικών για μια μερίδα. Εσύ πολλαπλασίασε το επί όσες μερίδες θες να φτιάξεις.



Υλικά

Για τα σκραμλπ
  • 3 αυγά
  • 30 γρ βούτυρο
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 1 στρογγυλό ψωμάκι
  • 1 φέτα απάκι
  • 30 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τα σκραμπλ:
  • Στήνουμε το μπεν μαρί και βάζουμε το νερό να βράσει.
  • Βάζουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ που έχουμε στήσει πάνω στην κατσαρόλα και τα χτυπάμε αργά αργά με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε αργά.
  • Θα χρειαστεί 15 με 20 λεπτά για να μαγειρευτούν.
  • 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Για το στήσιμο:
  • Κόβουμε το επάνω μέρος από τα ψωμάκια και βγάζουμε την ψίχα. Δημιουργούμε έτσι μια φωλιά για τα αυγά.
  • Ψιλοκόβουμε το απάκι και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς ελαιόλαδο).
  • Βάζουμε τα αυγά μέσα στο ψωμί και προσθέτουμε από πάνω το τυρί, το απάκι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Cool Artisan