search

Σάλτσα σολομού για ζυμαρικά με 3 μόνο βασικά υλικά – σε ένα ταψί!

Ένα λεπτό προετοιμασίας και 25 λεπτά στο φούρνο για την πιο εύκολη, πεντανόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή ❤️ Απλά βάζεις όλα τα υλικά μαζί, τα ψήνεις και έπειτα τα λιανίζεις με ένα πιρούνι.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 250 γρ. παπαρδέλες
  • 300 γρ. σολομό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1 κτς ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε το σολομό, το σπανάκι και το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόνη σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 25 λεπτά
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα πιρούνι λιανίζουμε όλα τα υλικά μαζί.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε κι ένα φλυτζάνι από το νερό κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε απευθείας.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγη παρμεζάνα.
Cool Artisan