search

Λαζάνια με μανιτάρια σε σάλτσα ντομάτας

Αποθήκευσε αυτό το post για το πιο απολαυστικό ταψί με λαζάνια με την πιο απλή κι εύκολη συνταγή! To μυστικό tip που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είναι ότι σπάμε τα λαζάνια σε ακανόνιστα κομμάτια μέσα στη σάλτσα, τα σιγομαγειρεύουμε για να μαλακώσουν αλλά και γιατί παράλληλα δένουν υπέροχα τη σάλτσα ενώ βράζουν με τα υπόλοιπα υλικά. Κι έπειτα τα μεταφέρουμε σε ταψί, καλύπτουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε!



Υλικά

  • 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 7 φύλλα λαζάνια
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ να γίνουν χυμός
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις χάσουν τον όγκο τους, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.
  • Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
  • Σπάμε με το χέρι τα λαζάνια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
  • Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Cool Artisan