search

Σάλτσα για ζυμαρικά με ντοματίνια και φέτα

Το απόλυτο viral trend στις κουζίνες όλου του πλανήτη, αυτή τη στιγμή, δεν είναι άλλο από τη ψητή σάλτσα με ντοματίνια και φέτα για ζυμαρικά! Στην ουσία είναι μια συνταγή που κάνουμε στα εστιατόρια της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και ονομάζεται κομφί, δηλαδή ντοματίνια με ελαιόλαδο και μυρωδικά ψητά στο φούρνο.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει γίνει τόσο viral που λέγεται ό,τι εξαφάνισε τη φέτα από τα ράφια του super marker σε χώρες όπως η Φιλανδία! Σήμερα θα σου δείξω την πιο απλή εκδοχή της συνταγής. Από εκεί κι έπειτα μπορείς να προσθέσεις: ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θες. Προσωπικά μου αρέσει με αρκετό ξύσμα λεμονιού.

Tip: Δοκίμασα και τη vegan εκδοχή του χρησιμοποιώντας vegan παρμεζάνα και τομ αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Διάβασε επίσης

 



Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 200 γρ. φέτα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου (ταιριάζει με κοντά ζυμαρικά όπως trecche, πέννες ή ό,τι άλλο θες)
  • 1 ματσάκια φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 30-40 λεπτά
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε και προαιρετικά τρίβουμε έξτρα φέτα από πάνω
Cool Artisan