search

Σήμερα φτιάχνω μια συνταγή ποy λειτουργεί ονειρικά πάνω από brownies, cheesecake ακόμα και μια φέτα φρυγανισμένο, χωριάτικο ψωμί.

Είναι η παραδοσιακή salted caramel που είναι πανάκριβη στο supermarket και μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστα λεπτά στην κουζίνα σου!



Υλικά

  • 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 170 γρ μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένη σε κύβους
  • 240 ml κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
  • Μόλις η ζάχαρη γίνει πορτοκαλί, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλο το βούτυρο.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, ενώ ανακατεύουμε δυνατά.
  • Η καραμέλα πρόκειται να φουσκώσει και πάλι, οπότε να είστε προσεκτικοί!
  • Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλη η κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι.
  • Αφήστε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Tip: Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες!
Cool Artisan