search

Σαλάτα με καρπούζι και χαλούμι

Το καρπούζι, ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων, συναντά το χαλούμι και “ξαπλώνουν” μαζί πάνω από τη Φινετσάτη σαλάτα του Μπάρμπα Στάθηστο πιο δροσερό πιάτο της εποχής.

Για το ντρέσιν χρησιμοποιώ πέστο βασιλικού το οποίο “ανοίγω” με λίγο ελαιόλαδο για να ντύσει τα λαχανικά μου. Προσθέτω κρουτόν για να την κάνω ακόμα πιο χορταστική αλλά και φιστίκι για να τις δώσω ακόμα πιο έντονο γευστικό χαρακτήρα. Ο συνδυασμός του βασιλικού με το καρπούζι και το χαλούμι είναι απρόσμενα ταιριαστός, σε μια σαλάτα που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το ντρέσιν
  • 80 γρ. Πέστο βασιλικού
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Για το στήσιμο της σαλάτας
  • 1 σαλάτα Μπάρμπα Στάθης Φινετσάτη
  • 100 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. καρπούζι, κομμένο σε κύβους, καθαρισμένο από κουκούτσια
  • 100 γρ. κρουτόν
  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Για το ντρέσιν
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το πέστο
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά
Για το στήσιμο της σαλάτας
  • Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και καθαρίζουμε απόντα κουκούτσια
  • Βάζουμε ένα σχαροτήγανο στο μάτι της κουζίνας να κάψει.
  • Περνάμε το χαλούμι και το καρπούζι από το σχαροτήγανο να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα Μπάρμπα Στάθης Φινετσάτη.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το φιστίκι Αιγίνης και τέλος το ντρέσιν
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Στήνουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε με το σαγανάκι χαλούμι και καρπούζι.
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan