search

Ρεβύθια σούπα βελουτέ

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει κι ο χειμώνας είναι πλέον εδώ, ετοιμάζω μια αρωματική, βελούδινη σούπα ιδανική για τις κρύες μέρες. Συνήθως φτιάχνουμε βελουτέ με λαχανικά αλλά τα όσπρια δίνουν ακόμα πιο υπέροχη γεύση και γεμάτο σώμα. Τα ρεβύθια Θεσσαλονίκης από τη σειρά Νώμα που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl, έχουν την ιδιότητα να χυλώνουν καθώς βράζουν και είναι η ιδανική πρώτη ύλη για μια υπέροχα δεμένη, απολαυστική σούπα. 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια για 12-24 ώρες. Προαιρετικά βάζουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να μαλακώσουν ακόμα περισσότερο.
  • Ξεπλένουτε τα ρεβύθια κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 60 λεπτά. Καθαρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Σουρώνουμε τα ρεβύθια, τα αφήνουμε στην άκρη και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρεβύθια.
  • Προσθέτουμε με ζεστό νερό που σκεπάζει τα υλικά μας 2 δάχτυλα.
  • Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε τη σούπα μας.
  • Γαρνίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μπούκοβο.
  • Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με χωριάτικο ψωμί