Ένα πιάτο με όλα τα χρώματα της άνοιξης, ένα στοιχείο που του δίνει και το όνομα του αφού primavera στα ιταλικά σημαίνει άνοιξη! Τα πολύχρωμα λαχανικά χαρίζουν άρωμα και γεύση σε ένα πιάτο θα λατρέψεις για την απλότητα του.
Tip: Αν σε κουράζει η ιδέα να κόψεις όλα τα λαχανικά μπορείς να τα περάσεις στον τρίφτη.
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 200 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 300 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι, το μπρόκολο, τις πιπεριές τα ντοματίνια κι ανακατεύουμε καλά
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Μόλις βράσουν παίρνουμε 120 ml από το νερό που έβρασαν
- Το βάζουμε σε ένα μεγαλο μπολ κι ανακατεύουμε με την παρμεζάνα για να φτιάξουμε μια ρευστή κρέμα.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας, τη σάλτσα των λαχανικών κι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε απευθείας.