search

Αφράτα κεφτεδάκια

Ακολούθησε βήμα – βήμα τη συνταγή μου για να πετύχεις τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Βελούδινα στο εσωτερικό, τραγανά στο εξωτερικό! Αρωματικά με φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο, βασιλικό και μαϊντανό και υπέροχα αφράτα! Μην παραλείψεις το συνδυασμό της ντομάτας με το ξύδι γιατί εκεί κρύβεται το μυστικό tip που κάνει αφράτο τον κιμά καθώς “σπάει” τις ίνες του κρέατος.

 

Tip 1: Για ένα πιο light αποτέλεσμα μπορείς να ψήσεις τα κεφτεδάκια στο air fryer

Tip 2: Μπορείς να αντικαταστήσεις το μοσχαρίσιο κιμά, με κιμά κοτόπουλο από μπούτι.

Tip 3: Όσα κεφτεδάκια περισσέψουν μπορείς να τα κάνεις την επόμενη μέρα σάντουιτς με κασέρι και ντομάτα ή ακόμα και να τα ζεστάνεις με σάλτσα ντομάτας και να τα σερβίρεις με σπαγγέτι.

Tip 4: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε ηλιέλαιο για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν θες να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο μπορείς να βάλεις λίγο στο τηγάνι για να τα καλύπτει μέχρι τη μέση και στη συνέχεια να τα γυρίσεις όταν είναι έτοιμα από κάτω.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μια φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
  • 300 γρ. ψίχα ψωμί
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ντομάτα
  • 50 ml ξίδι από κρασί
  • 2 αυγά
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ για το πανάρισμα
Για τη σος γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κτσ μουστάρδα
  • 1 κτγ μέλι
  • 1 μικρό ματσάκι άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
  • Σε ένα μεγάλο μπολ περνάμε από το χοντρό του τρίφτη τα κρεμμύδια και τη ντομάτα.
  • Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και τη διαλύουμε καλά με το χέρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε τον κιμά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε το μίγμα στη συντήρηση του ψυγείου να δέσει για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα σε  μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρά μπαλάκια, περίπου 30 γραμμαρίων από το μίγμα και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα πλάθουμε δίνοντας τους στρογγυλό σχήμα.
  • Τα τηγανίζουμε ανά πεντάδες και με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Για τα τη σος γιαουρτιού
  • Περνάμε τη φέτα από το χοντρό του τρίφτη
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Cool Artisan