Σήμερα φτιάχνω ένα πανεύκολο και super φρουτένιο κέικ κολοκύθας με άρωμα τζίντζερ. Μια πολύ γρήγορη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από 15 λεπτά.
Tip: Για να φτιάξεις πουρέ κολοκύθας απλά καθαρίζεις την κολοκύθα, τη βράζεις και έπειτα την πολτοποιείς.
Υλικά
- 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 4 αυγά
- 230 γρ. σπορέλαιο
- 440 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός απο το αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
- Σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ.), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 50-60 λεπτά, μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.