Λατρεύω τα pancakes κάθε είδους! Αλλά τα αλμυρά είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο αγαπημένα μου. Αφράτα, με τυρί που λιώνει ενδιάμεσα κι αυγό στην κορυφή… είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για να ξεκινήσω τη μέρα μου, όταν προλαβαίνω, ειδικά το Σαββατοκύριακο.
Για να τους δώσω πιο καλοκαιρινό άρωμα και γεύση αποφάσισα να πειραματιστώ με ένα προϊόν που αγαπώ πολύ τώρα το καλοκαίρι και δεν είναι άλλο από τη Gourmet Σούπα Τομάτας της Herbalife Nutrition. Είναι μια σούπα της στιγμής με απολαυστική μεσογειακή γεύση, τοματένια αλλά κι έντονα αρωματική με όλα τα βότανα που έχει στη συνταγή της! Έχει πραγματικά εθιστική ουμάμι γεύση και βέβαια είναι πολύ πλούσια σε πρωτεϊνη.
Χρησιμοποίησα λοιπόν αυτή τη σούπα για να δώσω γεύση στα pancakes μου και το αποτέλεσμα ήταν απλά.. συγκλονιστικό! Αφράτα, συννεφένια pancakes, καλοκαιρινά και πεντανόστιμα!
Υλικά
Για τα Pancakes- 2 αυγά, medium
- 260 ml γάλα, πλήρες
- 200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 70 γρ. Gourmet Σούπα Τομάτας της Herbalife Nutrition
- 6 γρ. σόδα, μαγειρική
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
- 60 γρ. λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 φέτες τυρί (με χαμηλά λιπαρά)
- 2 αυγά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, αλάτι, πιπέρι, τη Gourmet Σούπα Τομάτας της Herbalife Nutrition και τις λιαστές τομάτες
- Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια ένταση
- Με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε μια κουταλιά από το μίγμα και σχηματίζουμε το πρώτο pancake μας στο τηγάνι.
- Μόλις ψηθεί από την κάτω πλευρά, γυρίζουμε με μια σπάτουλα κι από την άλλη.
- Προσθέτουμε και μια φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά από πάνω.
- Μόλις ψηθεί αποσύρουμε σε ένα πιάτο
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
- Σερβίρουμε τα pancakes μας με ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή.