Η σημερινή συνταγή είναι ένα tutorial που μου ζητάτε ξανά και ξανά! Είναι η συνταγή – τεχνική για υπερ-ζουμερό τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλο που γίνεται σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σε συνολικά 14 λεπτά! Ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή αυτή θα έχεις μαλακό, νόστιμο κοτόπουλο ακόμα κι αν το αφήσεις στο ψυγείο για να το πάρεις μαζί σου στο ταπεράκι της δουλειάς την επόμενη μέρα.
Τι πρέπει να προσέξεις:
- Το σημαντικότερο ρόλο παίζει η πρώτη ύλη που έχεις στα χέρια σου. Με άλλα λόγια το ίδιο το κοτόπουλο είναι αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του πιάτου. Για το λόγο αυτό επιλέγω το Ελαιοπουλάκι, το μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που εκτρέφεται στην Εύβοια, σε ιδιόκτητες φάρμες της εταιρίας Αγγελάκης, ακολουθώντας τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες Ευζωίας. Το συγκεκριμένο κοτόπουλο τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, οι οποίες είναι βασισμένες στο καλαμπόκι και το ελαιόλαδο. Στη διατροφή αυτή χρωστάει και ότι το κρέας του είναι τόσο ζουμερό και διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση.
- Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις χοντρό θαλασσινό αλάτι για να δώσεις γεύση χωρίς να “αφυδατώσεις” το φιλέτο.
- Το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό ακόμα κι όταν είναι κρύο στο ψυγείο. Ακόμα και την επόμενη. Ταιριάζει ιδανικά με πράσινες σαλάτες, κινόα ή μέσα σε σάντουιτς.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 φιλέτα Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης
- 1 κτσ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- πιπέρι
- χοντρό, θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.
- Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα "χτυπάμε" να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
- Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
- Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό μας κι εσωτερικά.
- Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.
- Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Μέσα στο 10 λεπτο αναμονής έχεις το χρόνο να φτιάξεις τη σαλάτα που θα το συνδυάσεις.