search

Κανελόνια με πάστα πικάντικης πιπεριάς και φέτα

Το καλοκαίρι είναι στο μυαλό μου συνδεδεμένο με ζυμαρικά σε μεγάλα ταψιά στο φούρνο! Μακαρόνια σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη με τα λαχανικά του καλοκαιριού ντομάτες, πιπεριές και τα απαραίτητα λιωμένα τυριά. Να γυρνάμε από τη θάλασσα και το πεινασμένο βλέμμα να κρέμεται από το τζάμι του φούρνου για το πότε θα είναι έτοιμο το φαΐ.

Κι έτσι κάπως μου άνοιξε η όρεξη για να κανελόνια! Κανελόνια γεμιστά με πάστα πικάντικης πιπεριάς και φέτα, ξαπλωμένα και ψημμένα ανάμεσα σε ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες. Η πάστα πικάντικης πιπεριάς Almito δίνει όλη τη γεύση και τη σπιρτάδα σε μια απλοποιημένη μπεσαμέλ που γεμίζει τα κανελόνια μου. Η πάστα αυτή (που θα τη βρεις σε όλα τα super market) ταιριάζει τέλεια σε όλες τις μακαρονάδες αλλά είναι εξίσου απολαυστική και μέσα σε σάντουιτς, τορτίγιες ή σαν ντιπ για καροτάκια κι αγγουράκια συντροφιά με μια παγωμένη μπύρα!

Tip: Το πιάτο αυτό συνοδεύεται απαραιτήτως με μια κρύα μπύρα!



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 50 ml ελαιόλαδο (συν έξτρα για το ταψί)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα, 3,5%, σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κρύο από το ψυγείο)
  • 200 γρ. φέτα, περασμένη στον τρίφτη
  • 190 γρ. πάστα πικάντικης πιπεριάς, Almito
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 4-5 ντομάτες
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά να γίνει διάφανο
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ενώ ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα. Θέλει καλό ανακάτεμα με σύρμα κάθε φορά που ρίχνουμε γάλα στο μείγμα ώστε να μην σβολιάσει. Συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε την πάστα πικάντικης πιπεριάς Almito κι ανακατεύουμε
  • Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Για το στήσιμο
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας
  • Κάνουμε μια στρώση από ντομάτες
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι για να γεμίσουμε όλα τα κανελόνια.
  • Αραδιάζουμε τα κανελόνια πάνω από τις φέτες ντομάτας.
  • Έπειτα κάνουμε μια στρώση με φέτες ντομάτες πάνω από τα κανελόνια.
  • Τελειώνουμε με τριμμένη μοτσαρέλα πάνω από τη ντομάτα
  • Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180°C και τα τελευταία 5 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
Cool Artisan