search

Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας

Παραδοσιακή, ελληνική το απόλυτο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Από πρωινό μέχρι βραδινό. Η γλυκιά γεύση του πράσου που έχει καταμελώσει στο τηγάνι με το κρεμμύδι δένει τέλεια με την πικάντικη φέτα.

Tip 1: Για τη σημερινή πίτα θα χρειαστείς 1 πακέτο φυλλο κρούστας. Μερικά πακέτα έχουν 10 και άλλα 12 φύλλα. Σε κάθε περίπτωση εσύ θα βάλεις τα μισά στη βάση και τα άλλα μισά πάνω από τη γέμιση

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 5 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 400 γρ φέτα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κτσ σιμιγδάλι
  • 1/2 μάτσο άνιθο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 12 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι μάζουμε 2 κτσ ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα το πράσα με το κρεμμύδι
  • Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από τα μαγειρεμένα πράσα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 x 40 εκ.
  • Bάζουμε στη βάση το πρώτο φύλλο. Βάζουμε και τα επόμενα 5
  • λαδώνοντας καλά κάθε φορά. Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
  • Τέλος, βάζουμε τα άλλα 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.
  • Χαράζουμε τα κομμάτια, προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα στη βάση γιατί έτσι δεν θα ψηθεί σωστά
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα
  • Τα τελευταία 15 λετπά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για  να πάρει χρώμα η πίτα μας
Cool Artisan