Κάθε εποχή του χρόνου είναι κατάλληλη για γκαλέτ! Το μόνο που αλλάζει είναι η γέμιση, δηλαδή τα φρούτα που επιλέγεις να βάλεις κάθε φορά μέσα! Σήμερα την έφτιαξα με ανανά -που παίζει όλο τον χρόνο- και ζουμερές βανίλιες! Εσύ φυσικά μπορείς να την γεμίσεις με μήλο, αχλάδι, ροδάκινο ή ό,τι άλλο φρούτο έχεις διαθέσιμο στο σπίτι!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. καρύδα
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 160 γρ. βούτυρο
- 3 κ.σ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. φρέσκα φρούτα σε λεπτές φέτες (ανανά και βανίλιες)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καρύδα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε ακανόνιστο σχήμα.
- Απλώνουμε τη μαρμελάδα στη βάση με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε τα φρούτα πάνω στη ζύμη.
- Κλείνουμε τα «τοιχώματα» σκεπάζοντας τις άκρες.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C.
- Τέλος, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.