Σκόρδο και μπούκοβο παντρεύονται με φόντο την απλότητα της ιταλικής κουζίνας σε μια συνταγή που θα σου πάρει λίγα λεπτά στην κουζίνα. Η μαγεία της συνταγής βασίζεται στη γεύση της ντομάτας όταν είναι στην εποχή της και βέβαια στη φρεσκάδα του βασιλικού που απογειώνει κάθε συνταγή για ζυμαρικά.
Υλικά
-
500 γρ. πεννες ολικής
-
40 ml. ελαιόλαδο
-
2 σκελ. σκόρδο
-
1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
-
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
-
600 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
-
5-6 φύλλα βασιλικού
-
αλάτι
-
πιπέρi
-
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει το άρωμα του
- Προσθέτουμε τις ντομάτες,
- Με ένα πιρούνι τις πιέζουμε να τις λιώσουμε ελαφρώς
- Βράζουμε την σάλτσα για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα απευθείας μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά
- Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.