search

Πέννες Αρραμπιάτα

Σκόρδο και μπούκοβο παντρεύονται με φόντο την απλότητα της ιταλικής κουζίνας σε μια συνταγή που θα σου πάρει λίγα λεπτά στην κουζίνα. Η μαγεία της συνταγής βασίζεται στη γεύση της ντομάτας όταν είναι στην εποχή της και βέβαια στη φρεσκάδα του βασιλικού που απογειώνει κάθε συνταγή για ζυμαρικά.



Υλικά

  • 500 γρ. πεννες ολικής
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 600 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρi
  • Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει το άρωμα του
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες,
  • Με ένα πιρούνι τις πιέζουμε να τις λιώσουμε ελαφρώς
  • Βράζουμε την σάλτσα για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες.
  • Προσθέτουμε αλάτι.
  • Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα απευθείας μέσα στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά
  • Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Cool Artisan