search

#TaperakiProject: Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, σολομό και λαχανικά

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις ένα super-bowl που να συνδυάζει όσπρια (ρεβίθια), ψάρι (σολομό) και ψευτοδημητριακά (κινόα) δίνοντας στον οργανισμό σου ένα πλήρες ισορροπημένο γεύμα! Μια σαλάτα που θα πάρεις στο ταπεράκι της δουλειάς και θα σε κρατήσει χορτάτη (και χορτάτο) όλη μέρα.

Το μυστικό που κάνει αυτή τη σαλάτα νόστιμη κι απολαυστικά εθιστική είναι το dressing που έχει σαν βάση την μαγιονέζα Condito ενώ η μουστάρδα Condito δίνει την απαραίτητη σπιρτάδα! Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και 3-4 κουταλιές της σούπας νερό για να το κάνεις πιο λεπτόρευστο.



Υλικά

Για τη σαλάτα
  • 150 γρ. ρεβίθια, (βρασμένα ή κονσέρβα)
  • 200 γρ. κινόα, βρασμένη
  • 150 γρ. σολομό καπνιστό
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 ντομάτες
Για το dressing
  • 100 γρ. μαγιονέζα Condito
  • 30 γρ. μουστάρδα Condito
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το dressing
  • Σε ένα φαρδύ ποτήρι βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά
  • Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να το κάνεις πιο λεπτόρευστο
Για τη σαλάτα
  • Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια και την κινόα και φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβουμε τα λαχανικά μας και το σολομό
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κινόα, τα ρεβίθια, το σολομό, τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε το dressing
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε απευθείας ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Cool Artisan