search

Μεσογειακό τραχανότο με κοτόπουλο, ντομάτα και φέτα

Με 4-5 υλικά, ένα τηγάνι και καλή διάθεση έχεις φτιάξει το πιο comfort, απολαυστικό πιάτο της σεζόν! Το Τραχανότο Μεσογειακό Βλάχα κλείνει μέσα του όλα τα αρώματα και τις γεύσεις που θες από το φαγητό σου κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις το κοτόπουλο (δηλαδή την πρωτεΐνη), τη ντομάτα για τη φρεσκάδα και τη φέτα για το γαρνίρισμα!

Το μυστικό της μοναδικής γεύσης και της υψηλής διατροφικής αξίας του προϊόντος Τραχανότο Μεσογειακό Βλάχα της οικογένειας Μπεκιάρη, κρύβεται στην αγνότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγική διαδικασία. Το σιμιγδάλι ζυμώνεται παραδοσιακά με ξινόγαλα και βούτυρο γάλακτος, ενώ παράλληλα προστίθεται και η φέτα ΠΟΠ σε κύβους. Στη συνέχεια προστίθενται όλα τα υπόλοιπα υλικά , το ζυμάρι τρίβεται προσεκτικά, ενώ στο τέλος το νωπό προϊόν απλώνεται παραδοσιακά με το χέρι σε τελάρα για να συσκευαστεί.



Υλικά

  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • 250 γρ. Τραχανότο Μεσογειακό, Βλάχα
  • 2 ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 300 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα
  • Προσθέτουμε Τραχανότο Μεσογειακό, Βλάχα και το σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο για μισό λεπτό
  • Προσθέτουμε 750 ml νερό (3 ποτήρια) και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο αποτέλεσμα
  • Μόλις δέσει, προσθέτουμε τη ντομάτα κι ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φέτα.
Cool Artisan