search

Πένες με λάδι τρούφας

Μια αρωματική συνταγή για ζυμαρικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά! Τέλεια για αυθόρμητα καλέσματα στο σπίτι που θέλεις να σερβίρεις ένα πεντανόστιμο πιάτο πιο γρήγορα κι από ντελίβερι. Βράζεις τα μακαρόνια κι έπειτα θα χρειαστείς ένα μόνο τηγάνι για ετοιμάσεις το πιάτο!

Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με μαύρη τρούφα από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα την Καλαμάτα. Η εταιρία ονομάζεται Seacrets Inspirations και στο e-shop τους www.seacrets.gr θα βρεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις αποκλειστικά από αυτή την περιοχή. Μπορείς να βρεις μέλι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξύδι, ανθό αλατιού αλλά και ανθό αλατιού αρωματισμένο με άγρια βότανα από τον Ταύγετο. Σου υπόσχομαι πως όταν ανοίξεις το βαζάκι η κουζίνα σου θα μυρίσει σαν ένας περίπατος στην πλαγιά του βουνού.

 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια και τα σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • Τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με γοργές κινήσεις.
  • Τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε απευθείας. Γαρνίνουμε με λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και έξτρα λάδι τρούφας.
Cool Artisan