search

Τούρτα πανετόνε με κρέμα βανίλια

H σημερινή συνταγή είναι συνδυασμός από το αγαπημένο μου ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ, το πανετόνε και την κλασσική κρέμα βανίλια που χρησιμοποιούμε και στο millefeuille! Το τσουρεκένιο αυτό κέικ συνδυάζεται τέλεια με την ανάλαφρη κρέμα βανίλια που μπορείς να απολαύσεις όλο το χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για πανετόνε



Υλικά

  • 1400 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 320 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 160 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 αυγά
  • 12 κρόκοι αυγών
  • 1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά.
  • Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μαχαίρι, το ανοίγουμε στη μέση και με την κοφτερή πλευρά του μαχαιριού βγάζουμε από το εσωτερικό του όλα τα σποράκια που έχουν τη γεύση.
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το κλωναράκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
  • Λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το γάλα βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, και την επαναφέρουμε στη φωτιά.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει, οπότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό πυρέξ.
  • Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη, που να καλύπτει όλη την επιφάνειά της, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε το πανετόνε σε φέτες πάχους περίπου δύο εκατοστών και στη συνέχεια καλύπτουμε κάθε φέτα με κρέμα.
  • Στήνουμε την τούρτα και διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε! Εγώ χρησιμοποίησα βατόμουρα.
Cool Artisan