search

Παγωτό μπανάνα, Χωρίς Ζάχαρη

Απλά υλικά, χωρίς επεξεργασμένες πρώτες ύλες και χωρίς παγωτομηχανή

Tip 1: Βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για 2 ώρες. Αν το μπλέντερ μας δεν είναι αρκετά δυνατό τις αφήνουμε 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χτυπήσουμε για να μην το κάψουμε

Tip 2: Το απολαμβάνουμε παγωμένο. Αν το αφήσουμε στην κατάψυξη για παραπάνω ώρες το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά πριν το απολαύσουμε. Τα παγωτά χωρίς λιπαρά χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα παγωτά με την κλασσική συνταγή που έχει κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 180 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
  • 60 γρ. καρύδι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη
  • Το βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά
  • Μεταφέρουμε σε φαγητοδοχείο και παγώνουμε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε απευθείας
Cool Artisan