search

Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Ένα πανεύκολο, ελαφρύ και μυρωδάτο κέικ με τη γλύκα των πορτοκαλιών και τη δροσιά του γιαουρτιού που είναι ό,τι ακριβώς πρέπει για τις ζεστές ημέρες της άνοιξης. Επίσης, είναι τέλειο για να συνοδεύσει ένα φλιτζάνι λευκό τσάι.

Δες εδώ το βίντεο

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 180 ml ελαιόλαδο, κατά προτίμηση Μυτιλήνης
  • 60 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 2 αβγά
  • 330 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 280 γρ. γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τα αβγά.
  • Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα και, τέλος, το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα της αρεσκείας μας και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για μία ώρα.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με γλάσο λευκής σοκολάτας.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)