Σπανάκι και μανιτάρια παντρεύονται ανάμεσα σε χωριάτικο ψωμί και αυγό! Ένας ρουστίκ συνδυασμός που θυμίζει σπανακόπιτα στην πιο γρήγορη και “brunch” εκδοχή της.
Το μείγμα σπανάκι-μανιτάρι μπορείς να το ετοιμάσεις και σε μεγαλύτερη ποσότητα και να το βάλεις στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις τέλειο Freddo Espresso και Freddo Cappuccino.
Υλικά
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 2 αυγά
- 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 10 μανιτάρια (τύπου σαμπινιόν), κομμένα στα τέσσερα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι ή ό,τι άλλο θέλεις)
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι + πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Μόλις τα μανιτάρια μικρύνουν σε όγκο προσθέτουμε το σπανάκι και το σιγομαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και τηγανίζουμε τα αυγά.
- Στήνουμε το πιάτο βάζοντας το μείγμα από το σπανάκι πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω ένα αυγό.