search

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο (χωρίς ψήσιμο)

Πολύ απλή συνταγή για μπάρες που μπορείς ελεύθερα να παραλλάξεις σε γεύση βάζοντας άλλους ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αντί για κράνμπερι.



Υλικά

  • 120 γρ. βρώμη
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 120 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. ηλιόσποροι
  • 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
  • Σπάμε τα μισά καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
  • Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε τα μισά κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το χυμό από πορτοκάλι.
  • Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια, κράνμπερι και ηλιόσπορο. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan