Πολύ απλή συνταγή για μπάρες που μπορείς ελεύθερα να παραλλάξεις σε γεύση βάζοντας άλλους ξηρούς καρπούς ή σταφίδες αντί για κράνμπερι.
Υλικά
- 120 γρ. βρώμη
- 80 γρ. καρύδα τριμμένη
- 120 γρ. καρύδια
- 80 γρ. ηλιόσποροι
- 75 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα
- 150 γρ. μέλι
- 35 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη βρώμη, το κακάο, την καρύδα και 1 πρέζα αλάτι.
- Σπάμε τα μισά καρύδια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
- Ξύνουμε λίγο πορτοκάλι, ρίχνουμε τα μισά κράνμπερι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο και το χυμό από πορτοκάλι.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε.
- Σε μία φόρμα 30 x 10 με λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας, από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια, κράνμπερι και ηλιόσπορο. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το πατάμε καλά να σφίξει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια.