Μύδια σαγανάκι αλλά σε κριθαρότο ❤️ Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε διακοπές, καλοκαίρι και νησιά ☀️ Φέτα, ντοματίνια και φέτα σε ένα απολαυστικά υγιεινό πιάτο ❤️ που μοσχοβολάει Ελλάδα.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. μύδια
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 300. γρ ντοματίνια
- 300. γρ φέτα, χοντροσπασμένη στο χέρι
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το κριθαράκια και το σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαγειρευτεί το κριθαράκι, περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μισό φλυτζάνι καυτό νερό.
- Μόλις πιει όλα τα υγρά προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα μύδια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά να λιώσει και να χυλώσει.
- Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.