search

Μύδια σαγανάκι κριθαρότο

Μύδια σαγανάκι αλλά σε κριθαρότο ❤️ Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε διακοπές, καλοκαίρι και νησιά ☀️ Φέτα, ντοματίνια και φέτα σε ένα απολαυστικά υγιεινό πιάτο ❤️ που μοσχοβολάει Ελλάδα.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. μύδια
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 300. γρ ντοματίνια
  • 300. γρ φέτα, χοντροσπασμένη στο χέρι
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο προσθέτουμε το κριθαράκια και το σοτάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαγειρευτεί το κριθαράκι, περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε μισό φλυτζάνι καυτό νερό.
  • Μόλις πιει όλα τα υγρά προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα μύδια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά να λιώσει και να χυλώσει.
  • Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένο δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan