search

Σπανακόπιτα σε τορτίγια (στην τοστιέρα)

Λατρεύω τη σπανακόπιτα! Είναι πάντα το αγαπημένο μου πρωινό από το φούρνο και βέβαια το αγαπημένο μου “cheat meal” όταν θέλω να κάνω μια παρασπονδία. Για το λόγο αυτό εφηύρα την πιο υγιεινή εκδοχή της που γίνεται στην τοστιέρα μέσα σε τορτίγια! Με πολύ λιγότερες θερμίδες, ελάχιστο λάδι και σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Tip: Για τη vegan εκδοχή μπορείς να βάλεις vegan λευκό “τυρί”.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. σπανάκι, πλυμμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κτσ πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 τορτίγιες

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να χάσει τον όγκο του για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά. Θέλουμε να χάσει την υγρασία του.
  • Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς κι έπειτα τη μοιράζουμε στις τορτίγιες και  τις διπλώνουμε σαν "τσέπη".
  • Βάζουμε την τοστιέρα να κάψει και ψήνουμε.
Cool Artisan