search

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Δύο καθαρά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι το μανούρι και το φιστίκι Αιγίνης «παντρεύονται» σε μια βάση πράσινης σαλάτας.



Υλικά

  • 2 χούφτες μιξ πράσινης σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, λάχανο)
  • 1/2 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
  • 10 τοματίνια
  • 1 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης
  • 100 γρ. μανούρι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ:
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι (και ξύσμα από 1/2 λεμόνι)
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε το μανούρι σε γκριλ (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο)
  • Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.
  • Σε ένα βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα) ή σέικερ βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το ψημένο μανούρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan