Δύο καθαρά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι το μανούρι και το φιστίκι Αιγίνης «παντρεύονται» σε μια βάση πράσινης σαλάτας.
Υλικά
- 2 χούφτες μιξ πράσινης σαλάτας (ρόκα, μαρούλι, λάχανο)
- 1/2 καρότο, κομμένο σε λωρίδες
- 10 τοματίνια
- 1 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης
- 100 γρ. μανούρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι (και ξύσμα από 1/2 λεμόνι)
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. σόγια σος
- Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
- Ψήνουμε το μανούρι σε γκριλ (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο)
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.
- Σε ένα βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα) ή σέικερ βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
- Στο τέλος προσθέτουμε το ψημένο μανούρι και σερβίρουμε.