Με 3 απλά υλικά σε λιγότερο από 20 λεπτά έχεις φτιάξει λαχταριστά, σοκολατένια μάφιν με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας.
Διατροφική Ανάλυση Ανά μάφιν (1 από τα 6):
- Θερμίδες: ~287 kcal
- Πρωτεΐνη: ~6,2 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~31 γρ.
- Λίπος: ~15,7 γρ.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. extra σοκολάτα για το τελείωμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα:
- Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε διαστήματα των 20 δευτερολέπτων), λιώνουμε την κουβερτούρα μέχρι να γίνει λεία.
- Ανακατεύουμε τα υλικά:
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτουμε έξτρα κομμάτια κουβερτούρας κ ανακατεύουμε απαλά.
- Ψήνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια για μάφιν.
- Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια ελαφρώς κρατσανιστή επιφάνεια.