🍽️ Διατροφική Ανάλυση (ολόκληρη συνταγή):
🔥 Θερμίδες: ~2.280 kcal
💪 Πρωτεΐνη: ~213 γρ.
🥑 Λιπαρά: ~133 γρ.
🍞 Υδατάνθρακες: ~34 γρ.
🥗 Ανά μερίδα (για 4 μερίδες):
🔥 Θερμίδες: ~570 kcal
💪 Πρωτεΐνη: ~53 γρ.
🥑 Λιπαρά: ~33 γρ.
🍞 Υδατάνθρακες: ~9 γρ.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λωρίδες
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
- 2 αυγά
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη (100 γρ. μέσα και 100 γρ. από πάνω)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προετοιμασία: Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψάκι του air fryer.
- Πρώτο ψήσιμο: Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 170°C για 18-22 λεπτά.
- Προσθήκη μείγματος: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα, τη μισή μοτσαρέλα και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Τελικό ψήσιμο: Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνουμε για 5-7 λεπτά στους 200°C, μέχρι να λιώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί από κάτω και την γυρνάμε.
- Σερβίρισμα: Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και απολαμβάνουμε!