Χωριάτικο λουκάνικο και τυριά παντρεύονται σε μια απολαυστική πίτα σουφλέ από κανταΐφι . Μια συνταγή που χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά να την φτιάξεις και περίπου 2 ώρες για να δέσει στο ψυγείο και έπειτα να ψηθεί στο φούρνο.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 250 γρ ανθότυρο
- 250 γρ κίτρινο τυρί (edam ή gouda)
- 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (κομμένο σε φέτες)
- 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- 4 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
- Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
- Στη συνέχεια χοντροσπάμε το ανθότυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
- Απλώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, το κίτρινο τυρί και τις λιαστές τομάτες
- Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
- Περιχύνουμε την λουκανικοτυρόπιτα.
- Αφήνουμε την λουκανικοτυρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.