search

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Χωριάτικο λουκάνικο και τυριά παντρεύονται σε μια απολαυστική πίτα σουφλέ από κανταΐφι . Μια συνταγή που χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά να την φτιάξεις και περίπου 2 ώρες για να δέσει στο ψυγείο και έπειτα να ψηθεί στο φούρνο.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Χωριάτικο #λουκάνικο, #ανθότυρο και #τυρί που λιώνει παντρεύονται μέσα σε ένα λαχταριστό #σουφλέ με φύλλο #κανταΐφι ???? Θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις και έπειτα απλά θα το αφήσεις στο ψυγείο να δέσει και θα το ψήσεις! Τέλειο για το βράδυ στο σπίτι με Netflix στην τηλεόραση ???? Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr ❤️ . . . . . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 250 γρ ανθότυρο
  • 250 γρ κίτρινο τυρί (edam ή gouda)
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο (κομμένο σε φέτες)
  • 10 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ θυμάρι ξερό
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί (40 x 30 εκ περίπου)
  • Γνέθουμε τη μισή ποσότητα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
  • Στη συνέχεια χοντροσπάμε το ανθότυρο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια
  • Απλώνουμε τις φέτες του λουκάνικου, το κίτρινο τυρί και τις λιαστές τομάτες
  • Γνέθουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από τη γέμιση να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γαλά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
  • Περιχύνουμε την λουκανικοτυρόπιτα.
  • Αφήνουμε την λουκανικοτυρόπιτα στο ψυγείο για να ρουφήξει όλο το γάλα-αυγό για τουλάχιστον 1 ώρα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan