Σήμερα δεν κάνω καμία σπουδαία ανακάλυψη! Απλά συνδυάζω τα δύο πιο αγαπημένα μου γλυκά: τον κορμό και τη lemon pie σε μια καταπληκτική τούρτα! Το λικέρ λεμόνι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και η μια γεύση συμπληρώνει την άλλη!
Υλικά
Για την κρέμα λεμόνι- 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
- 1 κ.γ. ζελατίνη
- 1 κ.σ. νερό
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
- 1/4 φλ. λικέρ λεμόνι
- 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
Για την βάση «κορμό»- Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το λικέρ λεμόνι.
- Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
- Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι που έχουμε βάλει πάνω σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα.
- Το παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).
- Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σε ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
- Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε στην κρέμα το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
- Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με ό,τι θέλουμε όπως χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά.