Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξεις την πιο αφράτη λαγάνα με τον πιο εύκολο τρόπο: ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα δίνεις σχήμα στη λαγάνα, την ξεκουράζεις και ψήνεις. Θα ασχοληθείς 5 λεπτά την προηγούμενη μέρα κι άλλα 5 λεπτά την επόμενη.
Διατροφική Ανάλυση ανά κομμάτι (10 κομμάτια):
- Θερμίδες: 280 kcal
- Υδατάνθρακες: ~40 γρ.
- Πρωτεΐνη: ~7 γρ.
- Λίπος: ~10 γρ.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή)
- 300 ml νερό χλιαρό (προσοχή όχι ζεστό)
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 2 κτσ νερό
- 100 γρ. σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το σουσάμι) κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.
- Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε και σερβίρουμε.