search

Εύκολη Λαγάνα – χωρίς ζύμωμα

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξεις την πιο αφράτη λαγάνα με τον πιο εύκολο τρόπο: ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα δίνεις σχήμα στη λαγάνα, την ξεκουράζεις και ψήνεις. Θα ασχοληθείς 5 λεπτά την προηγούμενη μέρα κι άλλα 5 λεπτά την επόμενη. 

Διατροφική Ανάλυση ανά κομμάτι (10 κομμάτια):

  • Θερμίδες: 280 kcal
  • Υδατάνθρακες: ~40 γρ.
  • Πρωτεΐνη: ~7 γρ.
  • Λίπος: ~10 γρ.


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή (ή 1 κύβο 25 γραμ. νωπή)
  • 300 ml νερό χλιαρό (προσοχή όχι ζεστό)
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
Για το τελείωμα
  • 2 κτσ νερό
  • 100 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το σουσάμι) κι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Στη συνέχεια αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε για να δώσουμε το σχήμα της λαγάνας.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan