Είναι ελαφριά, χαμηλή σε θερμίδες, θα σου πάρει 20 λεπτά και θα λερώσεις ένα μόνο τηγάνι. Αυτό το κριθαρότο με κοτόπουλο, ντοματίνια και βασιλικό είναι η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Χρησιμοποιώ το κριθαράκι μέτριο Melissa, από την κλασική της σειρά που χυλώνει πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεσαι βούτυρο ή κάποιο άλλο υλικό! Οι ωραίες συνταγές και η τέλεια γεύση βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Κι αυτό το κριθαρότο επιβεβαιώνει τον κανόνα με ένα κριθαράκι που χυλώνει μοναδικά παραμένοντας σπυρωτό.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Melissa, κλασική σειρά
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 50 γρ. κουκουνάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
- Μόλις πάρει χρώμα, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών κι ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις πιει τα υγρά του προσθέτουμε και το βασιλικό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό κι ελαφρώς σοταρισμένο κουκουνάρι.