search

Κριθαρότο με κοτόπουλο, ντοματίνια και βασιλικό

 

Είναι ελαφριά, χαμηλή σε θερμίδες, θα σου πάρει 20 λεπτά και θα λερώσεις ένα μόνο τηγάνι. Αυτό το κριθαρότο με κοτόπουλο, ντοματίνια και βασιλικό είναι η απόλυτη συνταγή του καλοκαιριού που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Χρησιμοποιώ το κριθαράκι μέτριο Melissa, από την κλασική της σειρά που χυλώνει πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεσαι βούτυρο ή κάποιο άλλο υλικό! Οι ωραίες συνταγές και η τέλεια γεύση βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη. Κι αυτό το κριθαρότο επιβεβαιώνει τον κανόνα με ένα κριθαράκι που χυλώνει μοναδικά παραμένοντας σπυρωτό.



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο Melissa, κλασική σειρά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
  • Μόλις πάρει χρώμα, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών κι ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις πιει τα υγρά του προσθέτουμε και το βασιλικό ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό κι ελαφρώς σοταρισμένο κουκουνάρι.
Cool Artisan