Μια σάλτσα ζυμαρικών εμπνευσμένη από τη σιτσιλιάνικη pasta a la norma. Μελιτζάνα, ντομάτα και βασιλικός δένουν στην πιο απολαυστική σάλτσα του καλοκαιριού. Η μελιτζάνα λιώνει υπέροχα δημιουργώντας ένα υπέροχο βελούδινο αποτέλεσμα που ντύνει τις πένες.
Υλικά
- 500 γρ πένες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
- 4 ντομάτες, χτυπημένες στο μπλέντερ
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια.
- Βάζουμε τα κυβάκια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και μία κουταλιά της σούπας αλάτι.
- Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώνουμε τη μελιτζάνα και την προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Μόλις χάσει τον όγκο και πάρει χρώμα προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες,
- Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα της ντομάτας.
- Μόλις δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις βρασμένες πένες.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σοταρισμένο κουκουνάρι