Λαχανικά στη βάση, όπως πατάτα, μανιτάρια, κρεμμύδι και πιπεριά Φλώρινας με μπόλικο Θυμάρι και στήθος γαλοπούλα από πάνω! Σιγοψήνεται στο φούρνο για 2 ώρες στους 170°C ή για 3 ώρες στους 140°C και τα τελευταία 20 λεπτά μπαίνει η sauce μουστάρδας και η γραβιέρα.
Υλικά
- 500 γρ. στήθος γαλοπούλα
- 2 πατάτες
- 3 πιπεριές φλωρίνης
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 400 γρ μανιτάρια σαμπινιόν
- 1 κτσ θυμάρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
Εκτέλεση
- Βάζουμε στη βάση της γάστρας μας, δύο κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά.
- Βάζουμε από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα κατότα, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια από το φιλέτο στήθος γαλοπούλας και στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 170°C ή για 3 ώρες στους 140°C
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε τη sauce μουστάρδας και τη γραβιέρα.
- Μόλις λιώσει το τυρί είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.