search

Κλέφτικο γαλοπούλα

Λαχανικά στη βάση, όπως πατάτα, μανιτάρια, κρεμμύδι και πιπεριά Φλώρινας με μπόλικο Θυμάρι και στήθος γαλοπούλα από πάνω! Σιγοψήνεται στο φούρνο για 2 ώρες στους 170°C ή για 3 ώρες στους 140°C και τα τελευταία 20 λεπτά μπαίνει η sauce μουστάρδας και η γραβιέρα.

 



Υλικά

  • 500 γρ. στήθος γαλοπούλα  
  • 2 πατάτες  
  • 3 πιπεριές φλωρίνης  
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια  
  • 400 γρ μανιτάρια σαμπινιόν  
  • 1 κτσ θυμάρι  
  • 50 ml ελαιόλαδο  
  • 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
Για τη sauce  

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στη βάση της γάστρας μας, δύο κομμάτια λαδόκολλα σταυρωτά.
  • Βάζουμε από πάνω τις πατάτες, τα μανιτάρια, τα κατότα, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια από το φιλέτο στήθος γαλοπούλας και στη συνέχεια αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 170°C ή για 3 ώρες στους 140°C
Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
  • Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτουμε τη sauce μουστάρδας και τη γραβιέρα.
  • Μόλις λιώσει το τυρί είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Cool Artisan