Κοτόπιτες με ζύμη κουρού, πλούσιες σε πρωτεΐνη από βρασμένο κοτόπουλο και τυρί κρέμα, ενισχυμένες με τραγανά λαχανικά όπως καρότο, πιπεριά και σέλερι. Το ελαφρύ άλειμμα με αυγό και το πασπάλισμα με σουσάμι και βρώμη δημιουργούν μια απολαυστική, τραγανή υφή.
Η χρήση του airfryer μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος, ενώ εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο. Το αποτέλεσμα; Γευστικές μπουκιές που είναι ιδανικές τόσο για ένα θρεπτικό σνακ όσο και για ένα γρήγορο γεύμα.
Συνολικά Θρεπτικά Στοιχεία ανά Μερίδα
- Θερμίδες: ~345 kcal
- Πρωτεΐνες: ~12-14 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~24-26 γρ.
- Λίπη: ~22-24 γρ.
- Φυτικές Ίνες: ~1.5-2 γρ.
Διάβασε Επίσης:
- 5 γλυκές, light συνταγές – χωρίς ζάχαρη – με 3 μόνο υλικά
- 10 light συνταγές με κοτόπουλο, χαμηλές σε θερμίδες – φουλ σε πρωτεΐνη
- 10 Σαλάτες που είναι και κυρίως γεύμα για διατροφή κι αποτοξίνωση
- Παστίτσιο: με 240 θερμίδες στο κομμάτι/γρήγορο και light
- 6 γλυκές συνταγές για σωστή διατροφή (χωρίς ζάχαρη) με 4 μόνο υλικά
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού (περίπου 500 γρ.)
- 200 γρ. βρασμένο κοτόπουλο (ξεψαχνισμένο)
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτσ μαγιονάτα
- 1 μικρό καρότο (κομμένο σε μικρά καρέ)
- 1 μικρή πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη, κομμένη σε μικρά καρέ)
- 1 κλωνάρι σέλερι (κομμένο σε μικρά καρέ)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 αυγό (για άλειμμα)
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
- Βρώμη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία γέμισης:
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο, την πιπεριά και το σέλερι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το βρασμένο κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, τη μαγιονάτα τα σοταρισμένα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Προετοιμασία ζύμης:
- Ανοίγουμε τη ζύμη κουρού σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους (χρησιμοποιώντας κουπ πατ ή ένα ποτήρι με διάμετρο περίπου 10 εκ.).
- Γέμισμα:
- Τοποθετούμε 1-2 κ.γ. γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου.
- Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση για να σχηματίσουμε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Προετοιμασία για ψήσιμο:
- Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και βρώμη.
- Ψήσιμο:
- Ψήνουμε τα πιτάκια στους 170°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα στα μισά.