search

Κοτοπιτάκια σε φύλλο κρούστας με μουστάρδα

Τα κοτόπιτακια είναι ένα ορεκτικό που θέλω πάντα να υπάρχει στη γωνία ενός μεγάλου τραπεζιού ή μπουφέ! Και ποτέ μόνα τους δεν πάνε μόνα τους, αλλά αντίθετα με μια sauce που τα συνοδεύει σε κάθε μπουκιά. Το φύλλο κρούστας γίνεται χρυσό καθώς ψήνεται και σερβίρεται απαραίτητα μια sauce στο πλάι. Τραγανό φύλλο κρούστας που μέσα του κλείνει μια πεντανόστιμη γέμιση με κοτόπουλο σε σάλτσα μουστάρδας Condito και λαχανικών! Τη σερβίρω με μια πλούσια sauce με βάση τη μαγιονέζα Condito που γίνεται ακόμα πιο “γιορτινή” με μέλι, μουστάρδα και ξύσμα από εσπεριδοειδή.



Υλικά

Για τα κοτοπιτάκια
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 400 γρ. κοτόπουλου φιλέτο στήθος ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μουστάρδα απαλή Condito
Για τη sauce
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 1 κτσ μέλι
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 1 λεμόνι, ξύσμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Μόλις πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι, το αλάτι και τα μπαχαρικά
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε καλά.
Για το στήσιμο
  • Παίρνουμε 6 φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες.
  • Βάζουμε στη βάση κάθε φύλου μια κουταλιά από το μίγμα.
  • Τυλίγουμε σε τριγωνάκια.
  • Αλοίφουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά
Για τη sauce
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι κι αναμειγνύουμε καλά.
Cool Artisan