search

Φλωμάρια Λήμνου με κοτόπουλο

Λατρεύω τις συνταγές που σου δίνουν το ελεύθερο να αυτοσχεδιάσεις και να φτιάξεις ένα πιάτο που “κουμπώνει” στη δική σου γευστική παλέτα! Και τα Φλωμάρια Λήμνου από την Οικογένοια Ποριάζη είναι ακριβώς το ζυμαρικό που σου δίνει αυτό το “ελεύθερο” καθώς με την υπέροχη γεύση τους, το σχήμα τους και το γεγονός ότι μπορούν να μαγειρευτούν στο “τελείωμα” της σάλτσας είναι το ιδανικό ζυμαρικό για να παίξεις με ελληνικές γεύσεις. Έγώ σήμερα τα έφτιαξα με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και καλαθάκι Λήμνου σε μια σάλτσα που έρχεται και δένει με τα Φλωμάρια, κι όλο αυτό σε λιγότερο από 20 λεπτά!



Υλικά

  • 1 συσκευασία Φλωμάρια Λήμνου, Οικογένοια Ποριάζη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ.ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. καλαθάκι Λήμνου
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Σε ένα φαρδύ ανικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Χοντροσπάμε απευθείας μέσα στο τηγάνι το καλαθάκι Λήμνου και τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Για τα ζυμαρικά
  •  Ενώ ετοιμάζεται η σάλτσα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα Φλωμάρια Λήμνου, Οικογένοια Ποριάζη για 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία
Για το σερβίρισμα
  • Ενώ η σάλτσα μας είναι ζεστή, μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
Cool Artisan