search

Μπισκότα βρόμης με μέλι και ταχίνι

Με 7 απλά υλικά και 7 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο, φτιάχνεις τα πιο νόστιμα cookies βρόμης! Πανεύκολα, χωρίς μίξερ και χωρίς γαλακτομικά. Μπορείς να αντικαταστήσεις και το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για τη vegan εκδοχή τους.



Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 300 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη βρόμη σε ένα blender να αποκτήσει υφή σαν αλεύρι
  • Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ψιλοκόβουμε.
  • Κρατάμε 15 φουντούκια στην άκρη για τη διακόσμηση και τα κόβουμε στη μέση.
  • Βάζουμε  σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη και το baking powder και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις γάντια μιας χρήσης σε αυτό το σημείο. Μετά από λίγα λεπτά το μείγμα θα ομογενοποιηθεί και θα μπορούμε να πλάσουμε στρογγυλά μπαλάκια.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, αφού τους έχουμε δώσει στρογγυλό σχήμα. Βάζουμε στο κέντρο μισό φουντούκι σε κάθε μπισκότο για διακόσμηση.
  • Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 30 μικρά μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Cool Artisan