Το απόλυτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι! Ο συνδυασμός από τα αποξηραμένα φρούτα με το μοσχάρι που λιώνει σε κάθε πιρουνιά δημιουργεί το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
Tip: Για να έχεις το πιο τέλεια μελωμένο μαλακό μοσχάρι, χρειάζεσαι αρχικά πολύ καλό κρέας. Για το λόγο αυτό επιλέγω κύβους από μπούτι νεαρού μοσχαριού που βρίσκω στα Lidl. Έπειτα το μυστικό είναι το καλό θωράκισμα σεΕξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης, Νώμα και μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα θα έχεις ένα πιάτο που πραγματικά θα λιώνει.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 κιλό Κύβοι από μπούτι νεαρού μοσχαριού
- 2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης, Νώμα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1/2 πορτοκάλι
- 100 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα Alesto
- 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα Alesto
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 250 ml ζωμός κρέατος ή νερό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- Aλάτι χονδρό Μεσολογγίου, Νώμα
- Μαύρο πιπέρι, Kania
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να σοταριστεί από όλες τις πλευρές. Σε αυτό το σημείο αν το κρέας μας βγάλει τους ζωμούς του μπορούμε να τους αφαιρέσουμε με μια κουτάλα ή σουρωτήρι, προκειμένου να σοωταριστεί σωστά το κρέας κι όχι να βράσει. Θέλουμε να πάρει χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε το κρέας στην άκρη σε μια πιατέλα.
- Στη ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το καρότο.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε.
- 'Επειτα προσθέτουμε το μοσχάρι, νερό ή ζωμό, αλάτι και πιπέρι
- Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγομαγειρεύουμε για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.