Ένα είναι το μυστικό για νόστιμους κουραμπιέδες! Καλό βούτυρο και καλό χτύπημα. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο τους φτιάχνω με αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ και πάντα τους χτυπάω με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουν υφή σαν σαντιγί! Θέλω να είναι το μίγμα αέρινο, αφρός.
Κι από εκεί κι έπειτα τα πράγματα είναι απλά! Ένα ωραίο αμύγδαλο, καλό μέτρημα στο ψήσιμο κι ένα φινετσάτο ροδόνερο! Και θα δοκιμάσεις τους πιο ωραίους κουραμπιέδες που έχεις φάει ποτέ.
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το βουτυρο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώσει.
- Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για ακόμα 10 λεπτά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο χτύπημα αυτών των 2 υλικών.
- Έπειτα προσθέτουμε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας,προαιρετικά το ανθόνερο, τα κρύα αμύγδαλα κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με τρίμμα
- Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες (περίπου 30 γρ.) και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν σε σχάρα
- Έπειτα τους σερβίρουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο ανθόνερο και τους κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.