search

Σούπα τραχανά, λεμονάτη, σε 15 λεπτά

Θα νομίζεις ότι είναι βελουτέ αλλά δεν θα είναι! Πρόκειται για μια σούπα που δένει υπέροχα καθώς μαγειρεύεται ο τραχανάς με τα λαχανικά. H λεμονάτη σούπα τραχανά είναι μια παραλλαγή που θα λατρέψεις να φτιάχνεις τα κρύα βράδια που γυρνάς σπίτι κι αναζητάς ένα ζεστό μπολ σουπίτσα που θα ζεστάνει την “ψυχούλα” σου. Είναι η συνταγή που θα σε ξεκουράσει και θα σε βγάλει από τις σκοτούρες των πολλών προετοιμασιών.

Ο vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα έχει ελάχιστη περιεκτικότητα κορεσμένων λιπαρών ενώ παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων τον καθιστά μια πολύ καλή πηγή καυσίμου. Είναι πολύ καλή ,λύση, ειδικά αν γθμνάζεσαι και θες να έχεις δυνάμεις αλλά και να πάρεις πρωτεϊνη!

 

Tip 1: Το μυστικό της νοστιμιάς είναι να κόψεις το καρότο και το σέλερι σε πολύ μικρά κυβάκια και να τα αφήσεις να είναι al dente μέσα στη σούπα για να έχεις ένα τραγανό στοιχείο σε κάθε κουταλιά.

Tip 2: Κι αν τεμπελιάζεις τόσο που δεν θες ούτε τα λαχανικά να ψιλοκόψεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα, ψιλοκομμένα λαχανικά που ια μειώσουν το χρόνο προετοιμασίας σε 2-3 λεπτά! Μόνο!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 φλυτζάνι φυτικό ρόγημα σόγιας
  • 1/2 λεμόνι (χυμό)
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά κι ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά σε όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη σούπας μας ζεστή.