search

Kοτόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο

H πιο εύκολη πίτα που έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ποτέ! Είναι η συνταγή που θα σου πετύχει ακόμα κι αν μπαίνεις πρώτη φορά στην κουζίνα.

Tips
1️⃣Μπορείς να προσθέσεις πάπρικα, μπούκοβο, ρίγανη, θυμάρι, σκόνη σκόρδο ή σκόνη κρεμμύδι! Ό,τι σου αρέσει κ ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου!
2️⃣ Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα στη χαμηλή σχάρα για να ψηθεί καλά κ από κάτω
3️⃣ Μπορείς να αξιοποιήσεις ό,τι ψητό κοτόπουλο σου έχει περισσέψει ή μα πάρεις ψημένο κοτόπουλο από το super market.



Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο (βρασμένο και ξεψαχνισμένο)
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. φέτα light ή ανθότυρο
  • 200 γρ. κίτρινο τυρι χαμηλών λιπαρών τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κοτόπουλο ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ψημμένο.
  • Το μαδάμε πολύ καλά στο χέρι. Ένας άλλος τρόπος είναι να το χτυπήσουμε στο μίξερ χειρός μέχρι να είναι πολύ καλά μαδημένο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα (ή το ανθότυρο), το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε να πάει σε όλη επιφάνεια του ταψιού μας
Cool Artisan