Το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό όλης της Ελλάδας είναι ένα: το μωσαϊκό. Σήμερα φτιάχνω μια απλή, καραμελένια εκδοχή του με ζαχαρούχο γάλα.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 450 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive ή ό,τι άλλο θέλεις)
- 2 πρέζες αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το dulce de leche και το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τη λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε και το αλάτι.
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε για να σχηματίσουμε ένα μπαστούνι.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 3 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.