Η ιδιαίτερή του γεύση αποτελεί μια γλυκιά έκπληξη! Η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή κορμού σοκολάτας γίνεται εκ νέου ελκυστική χάρη στην προσθήκη χυμού και ξύσματος από γκρέιπφρουτ. Είναι πανεύκολος στην παρασκευή, αλλά πρέπει να τον ετοιμάσεις τουλάχιστον 4 ώρες πριν τον σερβίρεις!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 50 γρ. μπισκότα
- 60 ml χυμός γκρέιπφρουτ (και ξύσμα από ένα γκρέιπφρουτ)
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό
- 50 γρ. κακάο
Εκτέλεση
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο τάπερ.
- Στύβουμε το γκρέιπφρουτ και μεταφέρουμε το χυμό πάνω από τα μπισκότα να μουλιάσουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά για να μη βράσει.
- Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, το αβγό, το ξύσμα και το κακάο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο τάπερ με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Το πιέζουμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα του ταψιού και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια.