search

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα

Ακολούθησε τη συμβουλή μου και ψήσε τα λαχανικά πριν φτιάξεις τη σούπα σου! Μην τα βράσεις απλά!

Με το ψήσιμο στο φούρνο η κολοκύθα, η γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι καθώς ξεροκαίνται εξωτερικά αποκτούν αυτή την umami γεύση που θα αναβαθμίσει τη σούπα (και κάθε βελουτέ σούπα). Μπορείς να κάνεις και τη vegan εκδοχή αντικαθιστώντας το τυρί με vegan υποκατάστατο και την παρμεζάνα με διατροφική μαγιά.



Υλικά

  • 1 κολοκύθα περίπου 1,5 κιλό, καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα, 400 γρ. περίπου, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια (καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα)
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κυβάκι τζίντζερ (σε μέγεθος σαν ζάρι)
  • 100 ml φυστικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ ξερό θυμάρι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
Για το στήσιμο των πιάτων
  • 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους, κολοκύθας, γλυκοπατάτας και τα κρεμμύδια.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C και έπειτα αφαιρούμε από το φούρνο
  • Μεταφέρουμε τα ψημμένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
  • Διακοσμούμε το πιάτο με κυβάκια από τα λαχανικά που έχουμε ψήσει, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τυρί κρέμα και λίγο ελαιόλαδο.
Cool Artisan