search

Σκεπαστή για Brunch με αβοκάντο κ αυγό

Η πλέον comfort συνταγή για σπιτικό brunch το Σαββατοκύριακο! Έχουμε συνηθίσει τη σκεπαστή στη “street food” εκδοχή της. Σήμερα στη παρουσιάζω σε μια πιο πρωινή εκδοχή, σερβιρισμένη με αυγό κι αβοκάντο. 

Χρησιμοποιώ πίτες καλαμποκιού για να φτιάξω μια πρωτότυπη σκεπαστή σαν club sandwich. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, το ψήνω στο αντικολλητικό με μπαχαρικά δίνοντας την αίσθηση του σπιτικού γύρου και φτιάχνω μια sauce με μαγιονέζα και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό. Απαραίτητο συστατικό το ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ που λιώνει στο φούρνο και “δένει” όλα τα υλικά.

Και βέβαια κανένα brunch δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τηγανητό αυγό και φέτες από αβοκάντο!



Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπερι καγιέν
  • 50 ml ελαιόλαδο
Για τη sauce
  • 50 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
  • 50 γρ. μαγιονέζα
Για το στήσιμο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανακατεύουμε συνέχεια, για να ψηθούν καλά όλες οι πλευρές.
Για τη sauce
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό και τη μαγιονέζα κι ανακατεύουμε
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τις 2 πίτες καλαμποκιού για σουβλάκι.
  • Απλώνουμε επάνω τη sauce
  • Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, το γύρο και τέλος το από 3 φέτες ΔΩΔΩΝΗ ΤουΤοστ
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (για 5-6 λεπτά) στην επάνω σχάρα του φούρνου
  • Βγάζουμε από το φούρνο και στήνουμε σε σκεπαστή, κλείνοντας με την 3η πίτα καλαμποκιού
  • Κόβουμε τη σκεπαστή στα 4.
  • Τηγανίζουμε 4 αυγά και καλύπτουμε κάθε κομμάτι της σκεπαστής με ένα αυγό.
  • Γαρνίρουμε με φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε.
Cool Artisan