search

Μακαρόνια ογκρατέν με κοτόπουλο και φέτα

Μαμαδίστικο και comfort! Ένα ταψί γεμάτο απόλαυση! Είναι το αγαπημένο μου φαγητό, ειδικά τα βράδια του χειμώνα, μετά τη δουλειά γιατί θέλει μόλις 20 λεπτά προετοιμασία και 35 με 40 λεπτά στο φούρνο. Όσο εσύ αποφασίζεις ποια σειρά θα δεις στην τηλεόραση αυτό ψήνεται και μοσχοβολάει όλο το σπίτι.

Ο συνδυασμός με το κοτόπουλο, τη φέτα και τα μανιτάρια είναι πραγματικά υπέροχος αλλά μπορείς να βάλεις και τη δική σου πινελιά και να προσθέσεις κάποια έξτρα συστατικά όπως καλαμπόκι, λιαστή ντομάτα ή λουκάνικο!



Υλικά

Για το κοτόπουλο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το ογκρατέν
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • πιπέρι
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 2 κτσ βρώμη
  • 1 κτγ σουσάμι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι
  • Μαγειρεύoυμε μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ελαφρώς χρώμα
Για το στήσιμο
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • Τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να χάσουν το όγκο τους.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία τους.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τη φέτα, τη ρίγανη, το πιπέρι κι ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τις βρασμένες ταλιατέλες κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη με το σουσάμι
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας
  • Βάζουμε στη βάση και στα τοιχώματα τη μισή ποσότητα από τη βρόμη και το σουσάμι.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ποσότητα από το μίγμα βρόμη-σουσάμι
  • Ψήνουμε στους 175°C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Cool Artisan