Η πιο εύκολη, χορταστική πίτα χωρίς φύλλο για όλες τις εποχές!
Tip 1: Αν δεν έχεις ταψάκι 25×25 εκ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταψί έχεις αλλά να έχεις κατα νου ότι αν το ταψί σου είναι πιο μεγάλο, η κολοκυθόπιτα θα σου βγει πιο λεπτή και συνεπώς θα χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο.
Tip 2: Αν η φέτα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή, μειώνουμε το αλάτι
Tip 3: Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα με προσοχή. Θέλουμε να χάσουν την περισσότερη από την υγρασία τους αλλά όχι όλη γιατί η πίτα μας θα βγει στεγνή.
Υλικά
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 600 γρ.)
- 3 αυγά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι. ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φρυγανιά ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. baking powder
- 300 γρ. φέτα
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό)
- 50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια
- Βάζουμε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό του τρίφτη
- Με τα χέρια μας πιέζουμε και στίβουμε τα κολοκύθια, βγάζοντας όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
- Πετάμε το χυμό και αδειάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια από την πετσέτα μέσα στο μπολ
- Προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμυδάκι, τη φρυγανιά (ή το αλεύρι), το baking powder, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x25 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά