search

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φέτα και σουσάμι

Η πιο εύκολη, χορταστική πίτα χωρίς φύλλο για όλες τις εποχές!

Tip 1: Αν δεν έχεις ταψάκι 25×25 εκ. μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταψί έχεις αλλά να έχεις κατα νου ότι αν το ταψί σου είναι πιο μεγάλο, η κολοκυθόπιτα θα σου βγει πιο λεπτή και συνεπώς θα χρειάζεται λιγότερο ψήσιμο.

Tip 2: Αν η φέτα που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρή, μειώνουμε το αλάτι

Tip 3: Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα με προσοχή. Θέλουμε να χάσουν την περισσότερη από την υγρασία τους αλλά όχι όλη γιατί η πίτα μας θα βγει στεγνή.



Υλικά

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 600 γρ.)
  • 3 αυγά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι. ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φρυγανιά ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. baking powder
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό)
  • 50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια
  • Βάζουμε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Περνάμε τα κολοκύθια από το χοντρό του τρίφτη
  • Με τα χέρια μας πιέζουμε και στίβουμε τα κολοκύθια, βγάζοντας όσο περισσότερο χυμό μπορούμε.
  • Πετάμε το χυμό και αδειάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια από την πετσέτα μέσα στο μπολ
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμυδάκι, τη φρυγανιά (ή το αλεύρι), το baking powder, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25x25 εκ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και με μια σπάτουλα το απλώνουμε να καλύψει καλά όλη την επιφάνεια.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
Cool Artisan