search

Μπάρες Φλωρεντίνες αμυγδάλου

Με 4 απλά υλικά φτιάχνεις τις πιο εύκολες, θρεπτικές μπάρες. Θα σου πάρει 5 λεπτά η προετοιμασία και 10 λεπτά στο φούρνο.

Tip 1: Πάντα τσεκάρουμε να μην μας καούν γιατί διαφέρει η ένταση από φούρνο σε φούρνο.

Tip 2: Το ασπράδι δεν μυρίζει γενικά αλλά αν σε ενοχλεί μπορείς να προσθέσεις 1/2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας



Υλικά

  • ασπράδι από ένα μέτριο αυγό
  • 20 γρ. μέλι
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού με το μέλι και χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου κι ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ στρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 9-10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1-2 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan