Με 4 απλά υλικά φτιάχνεις τις πιο εύκολες, θρεπτικές μπάρες. Θα σου πάρει 5 λεπτά η προετοιμασία και 10 λεπτά στο φούρνο.
Tip 1: Πάντα τσεκάρουμε να μην μας καούν γιατί διαφέρει η ένταση από φούρνο σε φούρνο.
Tip 2: Το ασπράδι δεν μυρίζει γενικά αλλά αν σε ενοχλεί μπορείς να προσθέσεις 1/2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά
- ασπράδι από ένα μέτριο αυγό
- 20 γρ. μέλι
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού με το μέλι και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου κι ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ στρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 9-10 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1-2 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.